You are currently viewing Hakkame parimat metsamajandajat valima! 

Hakkame parimat metsamajandajat valima! 

Pikkade traditsioonidega metsamajandajate konkurss on avatud. Erametsaliit ootab kandidaate, kelle hulgast valida parim metsamajandaja 2024. Võitja hõigatakse välja augustis Pärnus toimuval kogu pere metsapäeval. Parimaks metsamajandajaks kandideerides pole määrav metsa majandamise vorm ega omandi suurus – tähtis on, et omanik majandaks oma metsa jätkusuutlikult ja hoolsalt. 

Eesti Erametsaliit tunnustab tublisid metsaomanikke, kes majandavad oma metsa heaperemehelikult ning kooskõlas loodusega. Konkursi eesmärk on tutvustada laiemale avalikkusele metsandust ning selle eriilmelisust läbi erinevate metsaomanike. Erametsaliidu tegevjuhi Jaanus Auna sõnutsi toob erametsaomanike konkurss esile erametsanduse ühe suurima võlu – erineva käekirja metsade eest hoolitsemisel. 

”Kes on usinalt istutanud, kes panustanud metsa kujundamisse läbi hooldusraiete, kes jätnud rohkem  või vähem metsa looduslikule arengule või kes hoopis rajanud pikkade aastate pärast suureks sirguva tammiku. Konkursil osalejate metsades on näha väga eriilmelist ja alati hoolivat suhtumist metsaomandisse. See ongi väärtus, mida esile tuua,” räägib Aun. 

Konkursil osalemiseks tuleb täita hiljemalt 19. maiks ankeet, mis asub aadressil https://erametsaliit.ee/metsamajandajate-konkurss/metsamajandajate-konkurss-2024/ 

Suve jooksul külastab kõiki konkursil osalejaid viieliikmeline komisjon, kuhu kuuluvad 2023. a parim metsamajandaja Tiina Ruul, metsakonsulent ja metsaühistu Ühinenud Metsaomanikud juht Kadri-Aija Viik, Luua Metsanduskooli metsaülem ja praktikaosakonna juht Peep Arold, metsakonsulent ja KIK metsaosakonna kontrollispetsialist Veljo Kütt ja Eesti Erametsaliidu arendusnõunik Kertu Kekk-Reinhold.  

2024. aasta parim metsamajandaja kuulutatakse välja 24. augustil Pärnus toimuval kogu pere metsapäeval. 

Metsamajandajate konkurssi korraldab Eesti Erametsaliit alates 1994. aastast. Tegu on Eesti ainukese metsaomanikele suunatud konkursiga, kus aastakümnete jooksul on oma tegevusi tutvustanud mitusada metsaomanikku. Metsamajandajate konkursi toimumist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.