You are currently viewing Erametsaliit tunnustas tänavu kahte metsaomanikku
Vasakult: erametsaliidu tegevjuht Jaanus Aun, tänumärgi pälvinud Erki Sok ja erametsaliidu juhatuse esimees Ants Erik.

Erametsaliit tunnustas tänavu kahte metsaomanikku

Eesti Erametsaliit tunnustab igal aastal oma kevadisel volinike koosolekul metsaomanikke, kes on panustanud erametsanduse arengusse või laiemale avalikkusele tutvustamisesse. Tänavu pälvisid  liidu kõrgeima autasu, Eesti Erametsaliidu tänumärgi, pikaaegne Võrumaa Metsaühistu juht Erki Sok ja Viru-Lemmi Metsaseltsi asutajaliige ja arendaja Raul Vahter.

Eesti suurimat, Võrumaa Metsaühistut pea 20 aastat vedanud Erki Sok sai erametsaliidu tänumärgi märkimisväärse panuse eest erametsaliidu arendamisse. Ta on aktiivselt metsapoliitikas kaasa rääkinud nii kohalikul kui riiklikul tasandil ning olnud aktiivne Kagu-Eesti kogukonna ühistegevuste arendaja. Samuti tutvustab Sok aktiivselt erametsandust nii meedias kui sotsiaalmeedia kanalite kaudu.

Tunnustuse kohta ütles Sok, et see tuli talle ootamatult, kuid oli  nõus, et on tõesti poliitikas palju kaasa rääkinud, seda nii kohalikul kui riiklikul tasandil. „Poliitikute juures oleme oma esindusega palju käinud. Samuti oleme Võrumaa Metsaühistu poliitikutest liikmete kaudu ministeeriumidessse sõnumeid saatnud. Seegi, et meie ühistu on jätkuvalt Eesti suurim, meil on üle 1400 liikme, näitab, et me ajame õiget asja. Loomulikult on tore, kui seda märgatakse!“ tõdes Sok rõõmsalt.

Vasakult: erametsaliidu juhatuse esimees Ants Erik, värske tänumärgi omanik Raul Vahter ja erametsaliidu tegevjuht Jaanus Aun.

Erametsaliidu teine tänumärgi saaja, Raul Vahter pälvis samuti tunnustuse suure panuse eest erametsaliidu arengusse. Vahter on Viru-Lemmu Metsaseltsi asutajaliige ja arendaja ning pikaaegneaegne erametsanduse edendaja, kes on andnud suure panuse kohapealsete maa- ja metsaomanike ühistegevuste arendamisse.

Vahter ütles, et ka talle tuli tunnustuse saamine suure üllatusena. „See on nüüd küll üks hästi hoitud saladus,“ sõnas ta tänumärki vastu võttes.

Tänumärgi ja tänukirjad andsid üle Eesti Erametsaliidu juhatuse esimees Ants Erik ja liidu tegevjuht Jaanus Aun.

MTÜ Eesti Erametsaliit on erametsaomanike esindusorganisatsioon, kuhu kuuluvad metsaomanike kohalikud organisatsioonid. Erametsaliitt kaitseb oma liikmete huve, et võimaldada tegevusvabadust metsade kestlikul majandamisel.