You are currently viewing GALERII: „Lähme klassiga metsa“ ekskursioon Filmi Vargamäe metsadesse

GALERII: „Lähme klassiga metsa“ ekskursioon Filmi Vargamäe metsadesse

  • Post category:Uudised

Erametsaliidu kevadise Facebooki mängu võitnud Pärnu Rääma põhikooli 6. a klass koos õpetaja Kerstiga käisid auhinnareisil Filmi Vargamäele. Filmi Vargamäel võttis noored vastu perenaine Ingrid, kes näitas talukompleksi, kus filmiti Tanel Toomi „Tõde ja õigus“. Ingrid rääkis Tammsaare romaanist, talurahva ajaloost  ning põnevaid lugusid ajast, kui toimusid filmivõtted.

4. põlve metsamees Mart Erik viis noored metsa, kus tutvustas metsa eluringi erinevaid etappe ning rääkis miks ja kuidas metsa majandamine käib. Koos vaadati mida ürask kuusega teeb ja vaadeldi kopra tammi ja pesa ning läbiti erinevat tüüpi metsa. Kohati pidi matkajuht tee sõna otseses mõttes võsast läbi raiuma. Noored olid vaprad ja tegid matka tublisti kaasa, olid huvitatud ja küsisid küsimusi. Pärast metsaretke ootas Filmi Vargamäe talu õuel pikk valge linaga kaetud laud maitsva supi ja pirukaga.

Erametsaliit tänab Ingridit ja Marti ning vahvaid noori väga toreda päeva eest. Soovitame sel suvel kindlasti Filmi Vargamäel ära käia, sest see hooaeg jääb külastuskeskuse viimaseks, sügisel pannakse uksed lõplikult lukku.