You are currently viewing Soometsade taastamine vaid rikub meie elukeskkonda
Foto: ekraani kuvatõmmis

Soometsade taastamine vaid rikub meie elukeskkonda

Metsaomanik Peeter Krimm kirjutab Pärnu Postimehes: puidukasutusest võib loobuda küll – jätta küpsed metsad raiumata, uputada, panna kaitse alla ja järgmised sood-rabad idanema , aga ainult siis, kui on leiutatud uus enam-vähem roheline energiaallikas.

Viimase kümnendi kliimaprobleemid, rohepööre ja aastaid kestnud metsasõda on sünnitanud hulga looduskaitselisi grupikesi, kes kõik paistavad isekeskis tegutsevat nagu luik, haug ja vähk. Ühed üritavad puid igavesti püsti hoida, teised jutlustavad püsimetsandusest aru saamata, mis elukaga tegu on, ja kolmandad tõmbavad õilsate loosungite lehvides kõigele sõna otseses mõttes vee peale.

Loe artiklit SIIN.