You are currently viewing Puiduturu hinnaülevaade – juunis odavnesid kõik sortimendid

Puiduturu hinnaülevaade – juunis odavnesid kõik sortimendid

Juunis oli ümarpuiduturg tugevas languses, suurimad kukkujad olid paberipuit ja okaspuu palgid.

Kuuga odavnes männipalk 8,7%, männipeenpalk 10%, kuusepalk 12,9% ja kuusepeenpalk 15,2%. Aastataguse ajaga võrreldes on männipalgid odavnenud ca kolmandiku ja kuusepalgid viiendiku. Hinnalangus on jõudnud ka kasepaku ja -palgi hindadeni. Kasepaku hind langes 4,1% ja kasepalgil 7,1%. Haava- ja lepapalk odavnesid samas suurusjärgus, vastavalt 7,6% ja 4%.

Paberipuidu hind kukkus juunis teiste sortimentidega võrreldes kõige rohkem, kusjuures suurim hinnalangus oli kasepuidul, ent vaatamata suurimale hinnalangusele on see jätkuvalt kõige kallim sortiment. Teiste sortimentidega võrreldes odavnes kõige vähem küttepuidu hind.

Pikemat ülevaadet juunikuu hinnaliikumistest saab lugeda SIIT.

Puiduturu ülevaadet koostab erametsaliidu tellimusel Heiki Hepner ja Tark Mets OÜ.