You are currently viewing Väärikat aastapäeva tähistav metsamajandajate konkurss ootab osalejaid
Vasakul 2022. aasta parim metsamajandaja Andrus Niit Jõhvis toimunud kogu pere metsapäeval.

Väärikat aastapäeva tähistav metsamajandajate konkurss ootab osalejaid

Tänavu juba 30. korda toimuv metsamajandajate konkurss ootab kandidaate, et välja selgitada metsaomanik, kes pärjatakse augustis Tõrvas toimuval kogu pere metsapäeval parima metsamajandaja tiitliga.

Konkursi eesmärk on tutvustada, kui mitmekesised on nii Eesti erametsad kui nende omanikud. Parimaks metsamajandajaks kandideerides ei ole määrav metsa majandamise vorm ega omandi suurus – tähtis on, et omanik majandaks oma metsa jätkusuutlikult ja hoolsalt.

„Metsamajandajate konkursi näol on tegu väga pikaaegse traditsiooniga üritusega, mis on andnud meile võimaluse tänada, tunnustada ning eeskujuks seada metsaomanikke, kes majandavad oma metsa heaperemehelikult,“ rääkis Eesti Erametsaliidu tegevjuht Jaanus Aun. „Eelnevad 29 aastat on meile näidanud, kui eriilmelised on kandideerijate metsad, ent neid kõiki ühendab loodusest hoolimine ning soov pärandada hästi hoitud metsad ka järeltulevatele põlvkondadele.“

Konkursil osalemiseks tuleb täita hiljemalt 22. maiks ankeet aadressil https://erametsaliit.ee/metsamajandajate-konkurss-2023/.

Kandidaate külastab ja parimad selgitab välja viieliikmeline hindamiskomisjon, kuhu kuuluvad Eesti Maaülikooli metsateadur Kristiina Aun, Valgamaa metsaühistu juht Atso Adson, KiK Eramets kontrolliüksuse kontrollispetsialist Veljo Kütt, Eesti Erametsaliidu keskkonnanõunik Mari Tuvikene ning 2022. aasta parim metsamajandaja Andrus Niit.

2023. aasta parim metsamajandaja kuulutatakse välja 26. augustil Tõrvas toimuval kogu pere metsapäeval.

Metsamajandajate konkurssi korraldab Eesti Erametsaliit alates 1994. aastast. Tegu on Eesti ainukese metsaomanikele suunatud konkursiga, kus aastakümnete jooksul on oma tegevusi tutvustanud mitusada metsaomanikku. Metsamajandajate konkursi toimumist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.