You are currently viewing Palusime auhinna “Kultuuri Tegu 2019” nominendid üle vaadata

Palusime auhinna “Kultuuri Tegu 2019” nominendid üle vaadata

  • Post category:Uudised

Eesti Erametsaliit, Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit ja Eesti Jahimeeste Selts saatsid 29. märtsil Kultuurikojale, Kultuuriministeeriumile ja Keskkonnaministeeriumile avaliku kirja palvega auhinna “Kultuuri Tegu 2019” nominendid üle vaadata.

Eesti Kultuuri Koda avalikustas hiljuti auhinna Kultuuri Tegu 2019 nominendid. Viie lõppvooru jõudnud kandidaadi hulgas on nimetatud MTÜ Eesti Metsa Abiks (EMA). Kirjale allakirjutanud organisatsioonid ei soovi vaidlustada seda, kas MTÜ Eesti Metsa Abiks tegevus liigitub kultuurivaldkonna alla, ega ka nimetatud ühingu korduvalt avaldatud seisukohti metsanduse küsimustes.

Organisatsioonid peavad oluliseks juhtida tähelepanu vastuoludele väärtustes, mida MTÜ Eesti Metsa Abiks oma deklaratsioonides ise hindab ning kuidas need väärtused kõverpeeglis reaalsuses väljenduvad. Sellest teadmisest tulenevalt esitati küsimus, kas avalikkuses väljaöeldud seisukohad ning oma sotsiaalmeedia avalikul seinal agressiivsete ja vihaõhutavate hoiakute ning nende sõnastamisviisi tolereerimine on kultuursed ning väärivad kultuuriauhinna nominendiks kvalifitseerumist?

Loe metsamajandajate ja jahimeeste poolt saadetud kirja SIIT.

Kultuuri- ja metsandusvaldkonna väärtused on tegelikult üsna sarnased: mõlemad on avalikud hüved ja olulised riigi kestmiseks, teisalt nõuab nii metsa kui kultuuriga tegelemine spetsiifilisi teadmisi ja oskusi. Nii nagu igaüks ei pruugi seda õppimata osata maalida, luuletada või pilli mängida, pole võimalik ka metsa majandada ilma vastavate teadmiste ja kogemusteta. Seega – kõik võivad kultuuri- ja metsaande nautida, kuid see ei kinnita automaatselt ekpertiisi olemasolu.

Kultuur peaks rahvast ühendama, mitte lõhestama!