You are currently viewing Liitumine muutis Ühinenud Metsaomanikud Eesti suurimaks metsaühistuks

Liitumine muutis Ühinenud Metsaomanikud Eesti suurimaks metsaühistuks

Ühinenud Metsaomanikud MTÜ

PRESSITEADE

11.05.2018

 

Liitumine muutis Ühinenud Metsaomanikud Eesti suurimaks metsaühistuks

Metsaühistu Ühinenud Metsaomanikud MTÜ üldkoosolek kinnitas ühehäälselt heaks ühinemise Kohila Metsaseltsiga. Kahe ühistu liitumine muudab Ühinenud Metsaomanikud Eesti suurimaks metsaühistuks.

Üle 300 metsaomaniku koondav metsaühistu Kohila Metsaselts on Raplamaal tegutsenud juba 15 aastat. Ühistus tunnetati vajadust arenguks ja edasi liikumiseks, kuid asutajaliikmetel Heiki Hepneril, Erik Kosenkraniusel ja Valdu Reinaasil nappis ühistu aktiivseks juhtimiseks ja teenuste arendamiseks aega. Valdu Reinaasi sõnul kaaluti nii uute inimeste kaasamist ühistu juhtimisse kui liitumist erinevate metsaühistutega.

Ühine keel leiti seni peamiselt Pärnu-, Viljandi- ja Valgamaal tegutsenud metsaühistu Ühinenud Metsaomanikud meeskonnaga. Valdu Reinaasi sõnul on nende plussiks senine kiire areng, väljatöötatud teenused ja uuenduslike tarkvarade kasutamine. Samuti hindasid Kohila Metsaseltsi liikmed võimalust ühinedes alles jätta senine struktuur. Mai alguses toimunud üldkoosolekul kiitsid liitumise ühehäälselt heaks ka Ühinenud Metsaomanikud liikmed.

Enamus Kohila Metsaseltsi liikmetest elab või tegutseb Raplamaal, seetõttu otsustati edaspidi kasutada nime Ühinenud Metsaomanikud Rapla piirkond. Raplamaa metsaomanikud leiavad metsaühistu Rapla keskusest, kus avati vastuvõturuum sel kevadel koos sihtasutuse Erametsakeskus kolimisega.

Liitumisega muutus Ühinenud Metsaomanikud Eesti suurimaks metsaühistuks. Ühistusse kuulub ligi 1100 metsaomanikku kelle omandis on 170 tuhat hektarit metsamaad. Et Raplamaa metsaomaniku hääl oleks esindatud nii ühistu juhtimises kui metsa-, keskkonna- ja maaelupoliitikas, valiti seni Kohila Metsaseltsi tegevust juhtinud Valdu Reinaas metsaühistu juhatuse liikmeks ja volinikuks Eesti Erametsaliidus.

MTÜ Ühinenud Metsaomanikud on Eesti suurim metsaühistu. Oma liikmetele pakutakse igakülgset nõustamist metsa kasvatamisel ning kõiki metsamajandamisega seotud teenuseid metsauuendamisest raieteni. Ühistu esindab metsaomanikke jahilepingute sõlmimisel, haldab FSC® C135147 metsamajandamise ja tarneahela grupisertifikaati ning Eesti Erametsaliidu liikmena esindab liikmete huve ka poliitilisel tasandil. MTÜ Ühinenud Metsaomanikud esindused asuvad Pärnus, Viljandis, Otepääl ja Raplas.


Lisateave: Kadri-Aija Viik, MTÜ Ühinenud Metsaomanikud juhatuse esimees

tel: 516 7650; e-post: kadri@eestimetsad.ee