You are currently viewing Metsasektor avab kõigile huvilistele oma uksed

Metsasektor avab kõigile huvilistele oma uksed

  • Post category:Uudised

Eesti Metsaselts kutsub kõiki huvilisi 18. mail Eesti metsasektori avatud uste päevale, kus erametsaomanikud, metsa- ja puidutööstuse ettevõtted ja RMK spetsialistid näitavad ja räägivad huvilistele, kuidas metsa eest hoolitsemine igapäevaselt ja iga-aastaselt käib. 

Erametsaomanikud kutsuvad huvilisi kevadisse metsa Lääne-Virumaal, Raplamaal ja Viljandimaal, et koos arutada metsa kasvamise ja kasvatamise ning metsaomanikuks olemise üle. Erametsades ette võetavatel metsamatkadel saab näha, kui eriilmelised erineva vanuse ja tekkeviisiga metsad olla võivad. Huvilistele on teejuhiks kohalikud metsaomanikud ja metsaühistute eestvedajad, kes räägivad oma tegemistest, erinevatest metsatöödest ning omanikuks olemise vastutusest. Metsaühistud on metsaomanike endi poolt loodud organisatsioonid, kus pakutakse metsanduslikku nõustamist ning abi metsade kasvatamisel ja majandamisel. Metsaühistuga on liitunud juba üle 12 tuhande metsaomaniku.

Metsa- ja puidutööstuse ettevõtted tutvustavad, kuidas valmib metsast varutud puidust vineer, moodulmajad ja ehitusmaterjal maavärinakindlate majade ehitamiseks. Külalisi ootavad kasespooni ja – vineeri tootmise ja tootearendusega tegelev Kohila Vineer Raplamaal, puitkarkassmaju valmistav Nordic Houses KT Harjumaal ja Kagu-Eestis asuv AS Toftan, mis on suuruselt teine saetööstus Eestis ja kolmas Baltimaades.

RMK ootab inimesi kolme kohta üle Eesti istutama juubelimetsa, et ühiselt kasvama panna järgmise sajandi metsa lugu. Tänavu istutatakse riigimetsa 20,7 miljonit puud. Metsaistutusel osalemiseks ei pea eelteadmisi omama, õiged töövõtted näitavad RMK metsakasvatajad ette. Päeva jooksul saab igaüks istutada vähemalt 50 puud, koguda metsa kohta teadmisi metsatoas ja osaleda metsandusteemalisel arutelul. Päeva lõpetab talgusupp. Metsaistutuspäevad toimuvad 18. mail kolmes kohas üle Eesti – Kuusalus, Kohilas ja Koorastes.


Täpsem info, registreerimine ja juhised kohaletulekuks: www.rmk.ee/juubelimets