2017. aasta parim metsamajandaja on Liidia Köster Läänemaalt

MTÜ Eesti Erametsaliit ja SA Erametsakeskus

PRESSITEADE 12.08.2017

2017. aasta parim metsamajandaja on Liidia Köster Läänemaalt Täna andis Eesti Erametsaliit koostöös Erametsakeskusega juba 24. korda välja parima metsamajandaja tiitli. Sel aastal võitis parimate metsamajandajate konkursi Läänemaa metsaomanik Liidia Köster.

Tänavune parim metsamajandaja Liidia Köster majandab metsa Läänemaal Piirisalus Enniste talus, mis on Köstrite pere käes juba kuuendat põlve. Metsa majandatakse koostöös poeg Sveniga, aga Liidia Köster võtab ka ise tihti sae kätte, teeb valgustusraiet või kultuurihooldust. Samuti lööb ta kaasa istutustöödel.

Ta on väga hästi kursis kõigi oma metsas tehtud töödega ning omab selget ettekujutust, milliseks oma metsa kujundada soovib. Oma metsa nimetab Köster ka pensionisambaks, mis annab tänu tarkadele majandamisotsustele talle igakuiselt 180 eurot pensionilisa.

Parimate metsamajandajate konkursile kutsuti osalema metsaomanikke, kes oma metsast hoolivad ja seda jätkusuutlikult majandavad. Konkursist võttis osa 9 metsaomanikku üle Eesti. Lisaks parima metsamajandaja tiitlile anti konkursil välja järgmised eripreemiad:

  • Karl Axel Adelman Läänemaalt
  • Põlvest põlve metsamajandaja Andres Tammeveski Hiiumaalt
  • Teadmistepõhine metsamajandaja Daniil Starodubtsev Ida-Virumaalt
  • Noor metsainvestor Starforest OÜ – Kogenud metsakasvataja Metsamaahalduse AS
  • Professionaalne metsamajandaja Ökokütus OÜ Põlva- ja Võrumaalt
  • Biomajanduse edendaja Kairi-Kristiine Haller Pärnumaalt
  • Pealehakkaja metsaomanik Sindlivabrik OÜ Raplamaalt

Parimate metsamajandajate konkursi korraldas Eesti Erametsaliit juba 24. korda, sel aastal koostöös Erametsakeskusega. Kandidaatide juures hinnati nende viimaste aastate metsamajanduslikke töid ja muid metsa erinevate väärtustega seotud tegevusi. Arvesse võeti ka metsaomanike põhimõtteid metsade majandamisel, panustamist kogukonna ja maaelu arengusse ning traditsioonide hoidmisse.

Lisainfot konkursil osalejate kohta saab lugeda Eesti Erametsaliidu lehelt: https://erametsaliit.ee/metsamajandajate-konkurss/metsamajandajate-konkurss-2017/.

Foto: Parim metsamajandaja 2017 Liidia Köster koos poja Sveni ja pojapojaga (link fotole).  

Lisainfo:

Mikk Link, Eesti Erametsaliidu juhatuse esimees (e-post mikk.link@erametsaliit.ee, tel 5345 3698).