Marjuline, vaata, kuhu astud!

  • Post category:Uudised

Eks seda teab igaüks, et raiesmikelt saab sageli korraliku metsmaasika- või vaarikasaagi. Eelmisel nädalal kirjutas metsaomanik  Mart Kase veebiväljaandes Edasi oma murest, mis marjulistega kaasa on tulnud.

Metsaomanik kirjutab eelmisel aastal uuendatud metsatukast, kus noored kuusetaimed istutati mäe otsa ja selle ümber. Eelmise aasta mai oli null sademetega ning päris mäe otsa istutatud kuused kuivasid ära.

Nüüd oli metsaomanikul plaan kuivanud taimed välja vahetada. Niiske suve tõttu on ta kindel, et kevadel hangitud tugevad potitaimed lähevad kasvama ka need alles juulis mulda pannes. Selle plaaniga raiesmikule jõudes nägi metsaomanik, et metsmaasikate korjajaid on sel natuke suurema tee ääres asuval metsakünkal käinud palju. Tema meele tegi mõrudaks aga see, et korilased liiguvad metsas ringi mööda istutatud taimede vagusid ning rohu sees sageli märkamata jäävad noored taimed maha tallatud.

Kase ei arvagi, et metsas korilust harrastades oleks vajalik küsida iga metsatuka omaniku luba. Küll aga leiab ta, et metsas liikudes peab igaüks teadvustama, mis seal kasvab ja miks kasvab.

Metsaomanik palub: “Marjuline, ära palun astu noorte kuuseistikute peale!”.