fbpx

Erametsaliidul oktoobrist uus nägu

Erametsaliidul oktoobrist uus nägu

Kirjutas

Eesti metsade kestlikkuse nimel (2)

Oktoobrist võtab Eesti Erametsaliit kasutusele uue visuaalse identiteedi ja uuendatud kodulehe.
Liidu logo ja sellega kaasas käiva visuaalse identiteedi uuendamise võtsime ette erametsaliidule värskema ja tänapäevasema ilme andmiseks. Senine logo, olgu küll armas ja patriootlik, ei näinud enam kaasaegne välja ning seadis ka kasutamiseks mitmeid piiranguid.

Uue kontseptsiooni lõi agentuur Neway, kellel palusime senisest logost kaasa võtta kuuskede motiivi. Tekkis ka arutelu, kas kuusk on üraskirüüste valguses enam õige puuliik, mida logol esitleda. Siiski nentisime, et kuusk ei kao meie metsadest veel niipea, arvestades kas või erametsaomanike poolt viimase 10-20 aasta jooksul rajatud kuusekultuuride hulka. Kuuskede kõrvale loodi aga segametsadele viitav muster (lehe, lehtpuu, okaspuude ikoonid).

Välja töötatud uus lahendus annab meile kujunduste loomisel laiemad kasutusvõimalused. Logo loomisel on kasutatud joongraafikat, mille abil on niiöelda kilbile (viide huvide kaitsele) lisatud kasvavate kuuskede (madalamast kõrgemaks) kujutis. Lisaks erinevates formaatides logole (horisontaalne, vertikaalne, logomärk ja embleem) saame edaspidi kasutada ka segametsadele viitavat joongraafikas loodud mustrit ja ikoone.

Last modified: 4. okt. 2024