You are currently viewing Rändnäitus “Bioajastu – puidust tulevik” kandideerib aasta keskkonnateoks
Oktoobris peatus bioajastu rändnäitus Kärdla Keskväljakul. (Foto: Eesti Erametsaliit)

Rändnäitus “Bioajastu – puidust tulevik” kandideerib aasta keskkonnateoks

  • Post category:Uudised

Keskkonnaministeeriumi korraldatav Aasta Keskkonnategu on konkurss, millega tunnustatakse toredaid inimesi ja asutusi/ettevõtteid, kes hoolivad meie elukeskkonnast ja hoolitsevad selle eest, et ka teised seda teeksid. Konkursi eesmärk on selgitada välja keskkonnateod, millel on positiivne mõju keskkonnale või mis on suurendanud inimeste keskkonnateadlikkust.

Aasta Keskkonnateo kandidaate on sel aastal 22. Nende seas ka rändnäitus  “Bioajastu – puidust tulevik”, mis oli metsasektori ühine kingitus Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks. 

Näitus kirjeldas Eesti võimalikku tulevikku, mis tugineb keskkonnasõbralikul biomajandusel. Selle eesmärk oli inimestele tutvustada tulevikutehnoloogiaid, mis suudavad puidu abil inimeste keskkonnajälge vähendada. Külastaja sai ise katsetada, kuidas üks või teine otsus mõjutab Maa kliimat, keskkonda ja ressursse. Näitus läbis kõik Eesti maakonnad alustades 10. augustil Arvamusfestivalil Paides. Kokku külastas näitust 9500 inimest.

Aita valida aasta keskkonnategu ja anna oma hääl! Hääletus kestab 1. jaanuarini veebilehel: https://www.keskkonnategu.ee/kandidaadid