You are currently viewing Parimaks metsamajandajaks pürgib 9 metsaomanikku
2017. aasta parim metsamajandaja Liidia Köster koos lastega ja auhinna üleandjatega mullusel kogupere metsapäeval. (Foto: Eesti Erametsaliit)

Parimaks metsamajandajaks pürgib 9 metsaomanikku

MTÜ Eesti Erametsaliit

SA Erametsakeskus

 

PRESSITEADE

12.06.2018

 

Parimaks metsamajandajaks pürgib 9 metsaomanikku

 

Parima metsamajandaja tiitlile kandideerib sel aastal 9 metsaomanikku. Tänavune parim metsamajandaja kuulutatakse välja 18. augustil toimuval kogupere metsapäeval.

Aprillis kuulutas Eesti Erametsaliit koos Erametsakeskusega välja parimate metsamajandajate konkursi, kuhu oodati kandideerima oma metsast hoolivaid ja seda vastutustundlikult majandavaid metsaomanikke. Tänavu juba 25. korda toimuvale konkursile tuli osalema 9 kandidaati, metsaomanikke on Hiiumaalt, Saaremaalt, Järvamaalt, Läänemaalt, Viljandimaalt ja Virumaalt.

Arpo Kullerkupp Eesti Erametsaliidust rääkis, et Eestis on üle 100 tuhande erametsaomaniku, kellel kõigil on oma metsa majandamisel oma eesmärgid ja põhimõtted. Kuna metsandus on üks Eesti majanduse alustaladest, peab ta oluliseks, et metsaomanikud oma metsa hoidmise ja jätkusuutliku majandamise eest tunnustatud saaks. „Ka tänavuste osalejate seas on väga erineva metsaomandiga ja majandamisviisidega kandidaate,“ ütles Kullerkupp, kelle sõnul annab konkurss hea võimaluse metsaomanikke tubli töö eest esile tõsta.

Konkursil osalejaid hindab 4-liikmeline komisjon, kes külastab kõigi kandidaatide metsi ning hindab metsaomanike viimaste aastate metsamajanduslikke töid ja muid metsa erinevate väärtustega seotud tegevusi. Arvesse võetakse ka nende põhimõtteid ja väärtushinnanguid metsade majandamisel, panustamist kogukonna ja maaelu arengusse ning traditsioonide hoidmisse.

Parima metsamajandaja tiitel antakse üle 18. augustil Haapsalu külje all Uuemõisas toimuval kogupere metsapäeval, kus kandidaate premeerib STIHL Eesti. Ürituse raames on võimalik külastada ka mulluse parima metsamajandaja Liidia Kösteri metsa.


Lisainfo: Arpo Kullerkupp, Eesti Erametsaliidu juhatuse nõunik

Tel: 525 1026, e-post: arpo.kullerkupp@erametsaliit.ee